BENVINGUTS

Contactar       Mapa web       Política de Privacitat      

Notícies »

La Vila

informació general

on som

el municipi

Ajuntament

composició

serveis municipals

normes municipals

enllaços

Associacions

Agricultura i Ramaderia

Urbanisme

planif. urbanística

Cultura

entitats

setmana cultural

Festes

Joventut

Esports

Ensenyament

Tauler d'Anuncis

plens

Perfil Contractant

licitacions en curs

adjudicacions

Cartografia digital

visor municipal

 > Festes >

Festes


Festa Major, 20 de gener (SANT SEBASTIA)

La festa major d'hivern es celebra en Honor a Sant Sebastià el dia 20 de gener, amb una durada d'un o dos dies, depenent de com s'escaigui.

La festa comença amb la tradicional Processó i Missa Solemne, en honor a Sant Sebastià, seguida d'una ballada de sardanes a la Plaça de l'Ajuntament.

També ha arrelat amb força el Campionat de Botifarra, organitzat per l'Associació de Joves.

Festa Major, 8 de Maig (SANT MIQUEL)

La festa major de maig es celebra en Honor a Sant Miquel el dia 8 de maig, amb una durada d'un o dos dies, depenent si s'escau en laborables o festius.

Es costum anar a l'ermita de Sant Miquel per fer la benedicció del terme i celebrar una missa en honor al sant., i a continuació una ballada de sardanes.

També s'elabora activitats i actes, organitzats per l'Associació Cultural de Dones de Soses, com per exemple l'exposició de manualitats i pintura, puntes de coixí, i etc.

Festa Major, 5 de Setembre (SANT LLORENÇ)

Podríem dir que és la festa gran de Soses, té una durada aproximada de quatre o cinc dies.

El dia 5 de setembre és fa una processó i missa solemne, en honor a Sant Llorenç, el patró de la festa major, seguida d'una ballada de sardanes a la plaça de l'ajuntament.

La Comissió de Festes, juntament amb la regidoria de festes és qui s'encarrega d'organitzar i programar tots es actes de la festa major de setembre.

Són dies carregats d'activitats pensades per a tots els públics, com per exemple, animació infantil, pedalades populars, balls de tarda i nit amb grans orquestres, concerts pel jovent a les penyes, concursos de pesca i carrabina, etc.

Però de totes les activitats, la més destacada és la Festa de les Cassoles, que any rera any s'organitza al carrer major, i es converteix en un punt de trobada de les diferents colles d'amics per cuinar la tradicional "cassola de conill". A més a més, es fa sorteig de regals pels participants.

Durant la festa major de setembre es celebra també la Trobada Comarcal de Bitlles a la pineda del camp de futbol.

Festa de les ÀGUEDES

Cada any, a començaments del mes de Febrer, l'Associació Cultural de Dones organitza un sopar per a totes les dones del poble en honor a Santa Àgueda.

És una nit de festa sol per a dones, on després d'un bon sopar, es fa ball i sorteig de regals.

Però el moment més esperat de la nit, és quan les dones que formen part de la junta surten a l'escenari i realitzen una actuació còmica.

Festa de les APOL·LÒNIES

És una festa amb una tradició molt arrelada al nostre poble, es celebra tot just després de Santa Àgueda, i en honor a Santa Apòl·lonia.

És un dia molt esperat per a les noies que aquell any compleixen 16 anys, ja que juntament amb els seus pares, i la col·laboració dels quintos, organitzen aquest dia tant especial per a elles.

Pel matí es fa una cercavila on llueixen un bonic vestit de festa, i per la tarda i nit, es celebra el ball d'Apol·lònies, on el moment més esperat per a tothom és el ball que fan amb els seus pares i acompanyants.

CARNESTOLTES

Aquesta festa es celebra a finals del mes de febrer. Està organitzada pel Club de Futbol Soses amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Es fa una cercavila pels principals carrers del poble, on els més animats llueixen les seves disfresses, així com les diferents colles d'amics i amigues guarneixen les seves carrosses.

La cercavila acaba al camp de futbol, on és tradició degustar les llonganisses i botifarres elaborades pels membres de la junta del Club Futbol Soses.

Els porcs, dels quals se'n fa el mandongo, els cedeixen gratuïtament algunes de les empreses ramaderes del nostre poble.

La festa continua amb ball de disfresses de tarda i nit, i el segueix la disco-mòbil fins acabar la nit.

Festa de la GENT GRAN

És el dia on es fa un homenatge a la gent gran de Soses. L'organització ca a càrrec del Casal d'Avis Sant Llorenç, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La festa s'inicia amb una Missa cantada per la Coral Clamor i seguidament en la mateixa església es fa un homenatge a les persones més grans del poble. A continuació hi ha un dinar per la gent gran i com a fina de festa és fa un ball de tarda.

SANT JOAN

L'associació de Joves s'ocupa de decorar la pista poliesportiva, i juntament amb l'Ajuntament organitzen la revetlla de Sant Joan.

La nit comença amb degustació de la tradicional "Coca de Sant Joan" i cava, que serveix la junta de l'Associació Cultural de Dones

A continuació una disco-mòbil anima als assistents a gaudir de la festa i l'Associació de Joves s'encarrega de dur la barra.

LA CASTANYADA

És una festa organitzada per l'Associació de Joves, on s'encarreguen de dur la barra.

És una nit on el jovent es reuneix a la sala del ball per celebrar i gaudir amb la música d'una "disco-mòbil" i no haver d'agafar el cotxe.

LA MARATÓ

Soses es caracteritza per ser un poble força solidari, i any rera any queda demostrat per la gran participació en els diferents actes que s'organitzen per col·laborar amb la Marató de TV3.

Les diferents associacions del poble, empreses i veïns, fan possible que cada any situïn al poble de Soses com un dels que més recaptació aconsegueix.

La recaptació s'aconsegueix amb diferents activitats realitzades durant el cap de setmana que s'escau la Marató, i la gran majoria es fan des de la sala la Unió.

FI d'ANY

Cada 31 de desembre la Comissió de Festes és l'encarregada d'organitzar la Festa de Fi d'Any.

Abans d'aquest dia tant esperat, la comissió s'encarrega de decorar i preparar la sala per una nit tant esperada. És difícil superar la decoració que es fa any rera any, però els membres del a Comissió, aconsegueixen superar-se i fer que cada any sigui diferent, original i ens deixi a tots bocabadats.

REIS

Com arreu del món, a Soses la nit del 5 de Gener es fa la tradicional cavalcada de Reis.

És la festa més esperada per la mainada, i no tant mainada del poble.

Els encarregats de facilitar la tasca als Reis són la Comissió de Festes, que són qui col·laboren amb entusiasme per tal de que la cavalcada sigui un èxit. Ja que els Reis van molt carregats i necessiten ajuda pe repartir els regals.

Les Apol·lònies del mateix any s'encarreguen de donar la benvinguda als Reis i els seus patges, i conduir-los fins l'Ajuntament, on se'ls dóna la benvinguda juntament amb l'Alcalde.

Pl. de l'Ajuntament, 1
Tel. 973 79 78 06
Fax 973 79 78 09
ajuntament@soses.ddl.net

Descàrrega de documents
Telèfons d'interés
Reserva Pàdel
Manual Abonament Piscina
El porta a porta
Servei d'Ocupació de Catalunya
Incidències Viàries
Cartografia digital
Poum Soses
eBando
Programa Festa Major
e.Fact
e-FACT
e-NOTUM
e.Contractació
Seu Electrònica
Govern Obert i Transparència