BENVINGUTS

Contactar       Mapa web       Política de Privacitat      

Notícies »

La Vila

informació general

on som

el municipi

Ajuntament

composició

serveis municipals

normes municipals

enllaços

Associacions

Agricultura i Ramaderia

Urbanisme

planif. urbanística

Cultura

entitats

setmana cultural

Festes

Joventut

Esports

Ensenyament

Tauler d'Anuncis

plens

Perfil Contractant

licitacions en curs

adjudicacions

Cartografia digital

visor municipal

 > Cultura > Entitats >

Entitats


Associació Cultural de Dones

L'Associació Cultural de Dones de Soses, fou fundada l'any 1992 per 55 dones. La regeix una junta directiva formada per la presidenta, sotspresidenta, tresorera, secretària i sis vocals.

Es va crear amb l'objectiu de promoure i difondre la cultura i els drets del a dona al món rural tant en l'aspecte social com en el cultural, econòmic, esportiu i esbarjo.

Per assolir-ho, les integrants de l'associació s'imposaren la participació en les activitats culturals i tradicionals de la vila, el foment de la pràctica d'activitats i fisicoesportives i donar suport a totes aquelles accions que estimulin la cultura del municipi.

Entre les activitats que a terme l'associació destaquen els cursos d'anglès, cuina, manualitats, pintures a l'oli, puntes al coixí, restauració de mobles i organització i celebració de diverses festes tradicionals, com la de Santa Llúcia (amb un curset de cuina, rifes) i la de Santa Àgueda ( amb el tradicional sopar de germanor ).

També té una participació activa en la celebració de la Setmana cultural, que es celebra la setmana que inclou la festa de Sant Jordi, amb exposicions, degustacions de pastissos i trobada de puntaires, entre altres activitats.

Les excursions de caire cultural són una més de les activitats organitzades per l'associació que aconsegueix aplegar molts participants i que amb les altres tasques esmentades fan que l'Associació es consolidi cada cop més com un punt de referència cultural de la nostra vila.

Coral Clamor

La Coral Clamor de Soses actualment està formada per 40 membres i la seva especialitat és la polifonia.

Els inicis de la coral els hem de buscar en l'any 1967 que va ser quan es va consolidar com a coral, tot gràcies a l'empenta i la direcció de mossèn Manel Domingo, que li donà el nom amb el qual tothom la coneix avui en dia, Coral Clamor de Soses. Mossèn Domingo la va dirigir durant 4 anys, durant els quals les trobades per assajar i les actuacions servien com a excusa per a reunir-se el joves i la resta de gent que hi formava part en aquells anys. Van ser anys difícils per a tots i iniciatives com aquesta feien que la gent tingués ganes de fer coses i d'aïllar-se de la resta dels problemes.

Van anar passant els anys i al 1979 va agafar el relleu el Mestre Miquel Molins, amb la intenció de continuar amb la tasca de direcció de la Coral.

Gràcies a ell es va aconseguir un bon nivell tècnic i el prestigi arreu reconegut, que ha assolit la Coral Clamor de Soses, i que avui en dia conserva i augmenta gràcies a l'actual direcció de la Iolanda Dolcet.

Ha estudiat cant i piano al Conservatori Municipal de Lleida i és Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Lleida i en Història i Ciències de la Música per la Universitat de Logronyo.

Ha estat membre del Cor de Cambra d'aquest auditori, on ha cantat amb directors de gran prestigi. Com a solista, ha cantat el Glòria de Vivaldi, el Messies de Haendel i obres de Bach, Purcel, etc. També ha contribuït a la recuperació del Cant de la Sibil.la de Lleida. I des de l'any 1997 dirigeix la Coral Clamor de Soses.

Han estat per molts llocs de la nostra geografia, des d'un concert d'havaneres a Getxo (Bilbao), al Palau de la Generalitat i a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. També han cantat al Monestir de Montserrat, Missa del diumenge de R.T.V.E., concerts de Nadal en diferents institucions, com la tradicional actuació que cada 24 de desembre fan a l 'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

També fan intercanvis amb les diferents corals dels pobles de la nostra província, han cantat a la catedral de Saragossa "La Seo", canten en els diferents actes que es realitzen en el nostre poble, comunions, confirmacions i altres actes privats com ara bodes. També han gravat un CD conjuntament amb l'Orquestra Volcan.

Actualment el president és el Sr. Jesús Casañola Royo, que fa 20 anys que ocupa aquest càrrec. Presidir la coral requereix una gran dedicació, al igual que formar-hi part.

Pl. de l'Ajuntament, 1
Tel. 973 79 78 06
Fax 973 79 78 09
ajuntament@soses.ddl.net

Descàrrega de documents
Telèfons d'interés
Reserva Pàdel
Manual Abonament Piscina
El porta a porta
Servei d'Ocupació de Catalunya
Incidències Viàries
Cartografia digital
Poum Soses
eBando
Programa Festa Major
e.Fact
e-FACT
e-NOTUM
e.Contractació
Seu Electrònica
Govern Obert i Transparència